Kastelen
Kastelen in Nederland
Met de serie 'Kastelen in Nederland' laten wij u genieten van de rijkdom van onze vaderlandse geschiedenis en in het bijzonder van de prachtigste en interessantste kastelen en huizen in Nederland.Dankzij de vele illustraties is de uitgave 'Kastelen in Nederland' ook een kijkspel. Hierdoor krijgt u niet alleen een goede indruk hoe het kasteel in het Nederlandse landschap staat, maar wordt u ook geattendeerd op de uiterlijke bouwkundige bijzonderheden.
In dit deel van 'Kastelen in Nederland' staan dertig artikelen, die elk een bijzonder kasteel of buitenhuis als onderwerp hebben.
Kastelen in Nederland
Nederlandse kastelen
Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de ontstaansgeschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.Het woord kasteel werd in de middeleeuwen nooit gebruikt als aanduiding voor een kasteel, in welke hoedanigheid dan ook. De term kasteel wordt pas sinds de laatste eeuwen gebruikt en geldt als een soort verzamelnaam voor alle vormen van kastelen. In de middeleeuwen werden kasteelachtige gebouwen aangeduid als: huis, stins of steenhuis, burg of burcht, slot, borg, havezate, ridderhofstad of toren.
Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats
Kastelen in Nederland 2
De meeste kastelen hebben een bijzondere bouwgeschiedenis of werden bewoond door een markante edelman. Zo beschrijft Ben Hendriks in zijn artikel over het verdwenen kasteel in de gemeente Bronckhorst over de heren van Bronkhorst en worden de graven en hertogen van Gelre genoemd bij de beschrijving van kasteel Rosendael.Kastelen in Nederland (deel 2)
Kastelen in Nederland 3
In het derde deel in de serie Kastelen in Nederland van Ben Hendriks staan vooral veel kastelen en paleizen die zijn bewoond of eigendom zijn geweest van de koninklijke familie, zoals Huis ten Bosch, Soestdijk, Drakensteyn, Noordeinde, Paleis Het Loo en het Oude Loo. In Nederland herinneren veel kastelen en paleizen aan de koninklijke familie. Sommige zijn algemeen bekend, maar andere complexen zullen door menigeen niet direct in verband worden gebracht met de Oranjes.Kastelen in Nederland 3
Kastelenspecial
Deze uitgave van Geschiedenis Extra staat geheel in het teken van kastelen.Op de omslag ziet u de ophaalbrug van de voorburcht van kasteel Doorwerth. De vorm van kasteel Doorwerth benadert het idee bij velen van een echt middeleeuws kasteel: een kasteel met hoofdburcht, grachten en voorburcht met talloze bijgebouwen.
Hoogtepunten: Kasteel Doorwerth, kasteel Rosendael, Adela en Balderik, Muiderslot, Sanssouci, Huis Avegoor, het stadhouderlijk Hof in Leeuwarden, de Seringentuin op de Horsten en de ruïne van kasteel Brederode.
Bekijk de complete inhoud van deze uitgave van Geschiedenis Extra.
Geschiedenis Extra Kastelenspecial
Kastelen
De vierde uitgave in de reeks Geschiedenis Extra staat in het teken van kastelen en kasteelbewoners. Hoogtepunten in deze goed geïllustreerde uitgave zijn de Kinkelenburg, Vaeshartelt, Kneuterdijk, Biljoen, Schaloen, Brederode, Walenburg en de Kronenburg.Als u net als wij gefascineerd bent door kastelen en kasteelbewoners, dan komt u met deze uitgave in de reeks Geschiedenis Extra goed aan uw trekken.
Geschiedenis Extra #4 (kastelenspecial)
Onze bestseller
Met 'Nederlandse kastelen: van motte tot buitenplaats' heeft Ben Hendriks een zeer toegankelijke studie geschreven over de geschiedenis van Nederlandse kastelen en het leven op kastelen door de eeuwen heen.
Deze uitgave is een must voor elke liefhebber van kastelen en geschiedenis.
Nederlandse kastelen
Bestelprocedure